Dit artikel is gewijd aan 10 dart feiten die sommige darters ongetwijfeld kennen, maar aan de andere kant… er zijn veel geruchten in de dartwereld. Veel onwaarheden of veel verklaringen voor dingen in de dartsport die niet precies bewezen zijn. Naast onwaarheden zijn er ook nog interessante feitjes, informatie die iedere dartsliefhebber graag wil weten, of je nu een beginner bent of een gevorderde darter! Er zijn zelfs dingen die wij hadden willen weten toen wij begonnen met darten!

Dart feiten zoals hoe het spel is uitgevonden, wie de beste dartsspeler is, wat het beste dartbord is, interessante minder bekende feiten en ga zo maar door. Dart informatie die bekender zou moeten zijn dan het is. Ook komen we bij darter.nl vaak terminologie tegen die we nog nooit eerder zijn tegengekomen. Dart woorden als een shanghai 20 of een mad house kennen we allemaal… maar hoeveel andere bijzondere darttermen wij in de jaren voorbij hebben komen? Ongelofelijk…

Toen wij wilden beginnen met darten, hadden wij het idee dat dartborden van haren of zelfs paardenhaar zouden zijn gemaakt. In werkelijkheid is dat dus niet het geval… wisten wij veel!
De meeste dartborden zijn gemaakt met sisal, dat afkomstig is van een plant. Dat is slechts één van de interessante dartfeiten waar wij (better late than never…) achtergekomen zijn.

Hier nog 10 dartfeiten, of eigenlijk feiten over darters zoals jij en wij… kende jij ze alle 10? Eerlijk zijn! 😉

 

  1. Geen leeftijdsgrens – Iedereen van 10 tot 50 jaar of zelfs ouder kan dit spel spelen. Leeftijd is zeker geen criterium voor het dartspel.
  2. Een spel voor iedereen – Het is een van de weinige spellen waar je hele familie aan kan deelnemen.
  3. Kosteneffectief – Darten is relatief goedkoop vergeleken met andere sporten. Alles wat je nodig hebt is een dartbord, een set dartpijlen.
  4. Fysieke fitheid niet verplicht – Er is geen fysieke fitheid nodig om dit spel te spelen. Je hoeft alleen maar 3 darts te gooien wat een paar seconden duurt.
  5. Top voor je hersenen! Darten kan jouw wiskunde skills aanzienlijk verbeteren als het spel speelt om het optellen, aftrekken, verdubbelen en verdrievoudigen van getallen.
  6. Geen voorkeuren in geslacht – Er is geen gendervooringenomenheid in dit spel, aangezien zowel mannen als vrouwen het kunnen spelen.
  7. Geen vaardigheidseis – Er kan een bepaalde vaardigheidseis zijn bij andere spellen, maar niet bij het spelen van darten.
  8. Overal te spelen – je kunt het thuis terloops spelen, een beetje serieuzer met vrienden, en wanneer je deelneemt aan toernooien zelfs als een professional.
  9. Kijkers zijn spelers – Het is een van de weinige spellen waar de kijkers die de toernooien bezoeken om naar te kijken, het spel ook thuis spelen met familie en vrienden.
  10. Darten is een spel voor goedaardige mensen – Dart spelers zijn meestal leuke, goedgemanierde en vriendelijke mensen. Ze houden van winnen, maar zelfs als ze verliezen, vergeten ze niet hun tegenstander te feliciteren.

Leave a Reply